Arbeids­mediation

De casus

Een van uw medewerksters valt goed bij klanten, maar u vindt dat zij slordig werk levert. Na vele jaren goede beoordelingen te hebben gekregen, krijgen de beoordelingen van de medewerkster nu opeens een negatieve toon.

Het gevolg

Na enige tijd meldt de medewerkster zich ziek. Zij kan niet goed met de druk omgaan en de dreiging die zij voelt naar aanleiding van de beoordelingen. Het wordt haar te veel. De onderneming zit met kosten, de medewerkster zit met veel ergernis thuis.

Mediation

Na een time-out, wanneer de medewerkster weer voldoende is bijgekomen, kan mediation worden gestart. De mediator zorgt voor een goede sfeer en balans in de gesprekken. Beide partijen kunnen hun zegje doen. De leidinggevende geeft aan wat hij van zijn medewerker wil en verwacht. De medewerkster kan hier vervolgens op reageren. Zo ontstaat een gemeenschappelijk beeld over de meest wenselijke functievervulling.

Afspraken worden gemaakt over de functievervulling en hoe dit bereikt kan worden.

Soms lukt het niet om tot nieuwe afspraken te komen. Dan is mediation een goed middel om in goed overleg tot een voor allen acceptabele vertrekregeling te komen, zonder dat er met modder wordt gegooid. Een dergelijke mediation is een Exit-mediation.

 

Overige dienstverlening