Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Een conflict tussen werkgever en werknemer of tussen collega’s onderling wordt ook wel een arbeidsconflict genoemd. Zo’n arbeidsconflict kan voor spanningen zorgen op de werkvloer. De ervaren en gecertificeerde arbeidsmediator van Kruijff en Rijntjes zorgt, als onafhankelijke en onpartijdige derde partij, voor een oplossing die voor alle betrokkenen aanvaardbaar is.

De werkwijze is, onder andere, communicatie weer op gang brengen en het conflict bespreekbaar te maken. De arbeidsmediator zorgt voor een goede sfeer en balans in de gesprekken. Iedere partij breng dan de wensen en mogelijke oplossingen makkelijker naar voren. De arbeidsmediator luistert en helpt de partijen nader tot elkaar te komen waardoor er ruimte ontstaat om afspraken te maken. Afspraken die voor beide partijen acceptabel en passend zijn. Deze afspraken zijn immers tot stand gekomen uit wederzijds belang.

Uiteindelijk komen deze afspraken te staan in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst. Deze vaststellingsovereenkomst is juridisch afdwingbaar.

Soms lukt het niet om tot nieuwe afspraken te komen. Dan is arbeidsmediation een uitstekend middel om in goed overleg tot een voor allen acceptabele vertrekregeling te komen, het dienstverband wordt dan met wederzijds goedvinden beëindigd. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk en worden deskundig maar met een hoge menselijke maat begeleid en afgehandeld.

Plan nu een gratis kennismakingsgesprek

Contact Form Demo