gelukkig nieuwjaar champagneglazen

Gelukkig nieuwjaar?

Je zegt het zo makkelijk “gelukkig nieuwjaar hoor” en de ander zegt terug, ja, jij ook!

Maar wordt het ook een gelukkig nieuwjaar? Meestal weet je dat niet vooraf. Maar soms zijn er al die signalen….Nee, het gaat niet goed tussen jou en je partner, de communicatie is er niet meer of je voelt de liefde van de ander niet zoals voorheen. Ga je zo door? Redden jullie dat wel samen? Of wordt het alweer zo’n jaar van “we zien het wel, we modderen wel weer wat aan”.

Keuzes maken

Als praten niet meer lukt samen, als je niet meer weet wat er echt in de ander omgaat, als je de waardering niet meer voelt, misschien wordt het dan tijd om stappen te zetten. Welke stappen kan je zetten? Kies je voor een scheiding of voor relatietherapie? Soms moet je toegeven dat het er echt niet meer inzit, dat het klaar is tussen jullie. Maar wat moet er dan allemaal geregeld worden? (download voor deze vragen ons gratis E-book via onze site). Een mediator is onpartijdig en luistert naar jullie beiden. We lopen met jullie de vragen door en handelen in jullie beider belang.

Goed met elkaar om blijven gaan

Tijdens de scheiding is het erg belangrijk dat de gesprekken in de best mogelijke sfeer blijven verlopen. Daar zijn we alert op want zeker als er kinderen in het spel zijn, zijn jullie als ouders ook beiden verantwoordelijk voor hun welzijn.  Als familiemediator zijn we er voor opgeleid om ook dit proces goed te begeleiden.

Kies je voor voortzetting van de relatie?

Te erkennen dat je hulp nodig hebt is lastig. Over de relatie praten terwijl je eigenlijk niet zo’n prater bent of als je denkt dat jullie problemen niet door jou worden veroorzaakt…Maar er is weer een start, een begin, dat geeft hoop en brengt openheid.  In onze praktijk merk ik vaak hoeveel rust het al geeft als echtparen het idee hebben er nu aan te werken, er samen weer voor te gaan.

Herken je je in dit verhaal? Neem dan gerust contact op en plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.