Relatietherapie Kruijff en Rijntjes mediation

Kan dat wel samen?

[page_title]

Als iemand op mijn site kijkt, krijg ik vaak de volgende reactie ”Relatietherapeut en Familie mediator, kan dat wel samen?” Cliënten willen eigenlijk zeggen, dat is makkelijk, dus als de relatietherapie niet lukt, dan gaat u zeker de scheiding wel even regelen….

Ik zie het anders. Ook als clienten bij ons komen voor een scheiding werk ik namelijk met hen aan een goede relatie. De relatie als ouders bijvoorbeeld is een heel belangrijke, maar ook de relatie als ex-partners. Het is zo fijn als mensen tijdens de scheiding samen een relatie hebben; een soort van samenwerkingsrelatie om de scheiding goed, netjes (lees respectvol) en snel te kunnen regelen.

Laatst hadden we zo’n echtpaar. Hoe moeilijk ze het ook hadden, hoe teleurgesteld en boos soms ook, een ding hadden ze voor ogen; het moest voor de kinderen dragelijk blijven. Ook wilden ze dat het tijdens en na de scheiding voor de bijna ex-partners zelf goed geregeld was. Alle papieren werden keurig in een overzichtelijke map aangeleverd. Over heel veel was al nagedacht of het werd snel geregeld. En dat werkte, zelden was een scheiding in zo’n korte tijd en in harmonie geregeld.

Bij de echtparen waar het minder soepel verloopt merk ik hoe belangrijk mijn opleiding voor relatietherapeute is. En hoe bruikbaar. Voor echtparen die niet bij ons komen voor een scheiding maar voor relatietherapie werk ik ook zonder oordeel. Ik besteed aandacht aan beide kanten van hun verhaal. Net zoals bij een scheiding. Maar waar bij een scheiding de nadruk ligt op goed uit elkaar gaan, knokken hier echtparen voor het behoud van hun relatie. En ik knok mee!