Kruijff en Rijntjes magazine lustrum scheiding, mediation, coaching

Kruijff en Rijntjes werken vijf jaar samen en dat vieren we!

[page_title]

Ter ere van ons eerste lustrum hebben wij een magazine uitgegeven met daarin een kijkje achter de schermen van onze werkwijze tijdens mediation bij echtscheiding, coaching en training. In het prachtige fullcolour tijdschrift is informatie over onze dienstverlening te vinden, er staan interviews in met samenwerkingspartners en er zijn ervaringen van klanten opgenomen. Wij zijn trots op het resultaat!

Hoe het begon

Na onze opleiding waren wij het al snel eens dat wij onze opgedane kennis over mediation echt in de praktijk wilden brengen.  Ons ‘even samen iets drinken’ werd onder het genot van een vegetarisch tomatensoepje al snel het opstellen van een gezamenlijk businessplan.

Wat fijn is aan onze samenwerking is dat wij complementair aan elkaar zijn, wat de een minder heeft, heeft de ander in overvloed. Zo vullen we elkaar aan. Mediation bij echtscheiding pakken we altijd samen op. Ria richt zich vooral op de relatie en de begeleiding van eventuele kinderen en Cinderella werkt de financiële en juridische kant uit.

Samen sterk

Natuurlijk is niet elke dag rozengeur en maneschijn. Je krijgt te maken met heftige situaties uit het leven van onze klanten. Het voelt goed dat we hen kunnen helpen met bijvoorbeeld inzicht te krijgen in zichzelf of elkaar of door de juiste informatie te kunnen bieden. We waarderen elkaar, houden elkaar scherp en steunen elkaar waar het nodig is, daarom nemen we nu ook de tijd om dat te vieren en even op onze successen terug te kijken.

Successen in cijfers

Na de opstartfase genieten we nu van bekendheid in de regio Schagen en Haarlem en weten klanten uit heel Noord-Holland ons te vinden. Terugkijkend hebben wij in de afgelopen jaren 89 mediations begeleid. Ongeveer 75% hiervan waren mediations die gerelateerd waren aan echtscheiding; het opstellen van echtscheidingsconvenanten en het opstellen of bijstellen van ouderschapsplannen. Wij vragen altijd feedback aan onze klanten en hieruit blijkt dat zij voornamelijk voor Kruijff en Rijntjes kiezen, omdat zij voor zowel de mediation als de financiële berekeningen – waaronder kinderalimentatie en partneralimentatie – bij ons terecht kunnen en er veel oog voor de kinderen is. De overige 25% waren arbeidsmediations, strafrechtmediations of mediations op het gebied van erfrecht en overig familierecht.

Naast de mediations hebben wij 12 keer geholpen bij loopbaanbegeleiding, 32 keer met relatietherapie en 22 maal met coaching en assertiviteitstraining. Ook waren er nog 17 gevallen waarbij wij mensen hebben geadviseerd over alimentatie of herziening van hun ouderschapsplan, waarbij zij vooral informatie wilden, maar mediation niet nodig was.

Door onze gestructureerde manier van werken en werken van uit onze passie, is begin april de ‘peerreview’ van de MfN met vlag en wimpel doorstaan. Dit is een 3- jaarlijkse controle vanuit de mediator federatie om te checken of je aan alle richtlijnen voldoet om je registratie te behouden.

Blijven ontwikkelen

Om onze klanten nog beter te kunnen helpen blijven wij onszelf ontwikkelen. Zo is Ria inmiddels ook in het bezit van het certificaat van het Zandkastelenprogramma® ‘De kinderen scheiden mee’ en is geschoold tot erkend EMDR therapeut om volwassenen en kinderen te helpen om negatieve emoties bij gebeurtenissen te verwerken. Ria is na de speciale opleiding door de rechtbank bevoegd tot mediator in strafzaken en krijgt via de rechtbank ‘pittige’ zaken toegewezen. Cinderella blijft voortdurend haar kennis op peil houden op het gebied van veranderende wet- en regelgeving die te maken hebben met (echt)scheidingen, alimentatie en de bijbehorende berekeningen en bepalingen.

Magazine

Bent u nieuwsgierig geworden naar ons magazine of wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan even contact met ons op. Een eerste kennismakingsgesprek is bij ons altijd gratis.