gescheiden en corona

Omgangsregeling, echtscheiding, alimentatie én corona

[page_title]

De corona crisis raakt ons allemaal. Waar het eerst het sociale leven leek aan te tasten, ziet het er nu naar uit dat de maatregelen vergaande gevolgen gaan hebben voor iedereen. Wie een scheiding doormaakt of heeft doorgemaakt, heeft al veel veranderingen moeten ervaren. Wat betekenen de corona maatregelen nu voor uw scheiding, zorg- en omgangsregelingen en de alimentatie?

Omgang tijdens corona

Misschien hebben jullie het schema voor de omgang met de kinderen waar nodig aangepast. Wellicht is er even geen sprake geweest van omgang en gaat dat wel weer starten. Zeker met de verlengde maatregelen is het goed om dit met elkaar af te stemmen. Wanneer er recht op omgang is voor beide ouders, probeer dit dan ook zoveel mogelijk in stand te houden. Wijken jullie hier tijdelijk van af, spreek dan samen af hoe jullie dat gaan doen en leg deze gezamenlijke afspraken duidelijk aan de kinderen uit.

Informatie

Het Nederlands Jeugdinstituut bespreekt aandachtspunten en geeft tips over corona en onderwerpen met betrekking tot kinderen en jongeren. Deze tips delen wij graag met u. Klik hier voor de link naar hun website.

Alimentatie

Het directe gevolg van de maatregelen voor velen is inkomensverlies en daarmee de mogelijkheid om de alimentatie te voldoen. Zomaar stoppen te betalen mag niet. Ook hier is het advies: ga met elkaar in overleg en kijk naar wat wel lukt. Komen jullie hier niet uit, neem dan contact met ons op en stel ons je vragen.

Schakel tijdig persoonlijke hulp in

Hoe goed de regering de schade ook wil beperken, zullen er mogelijk toch financiële verliezen zijn en zullen er helaas ook veel mensen hun baan (deels) verliezen. Wanneer de financiële zorg  groot is, maakt dat gecombineerd met gedwongen thuisblijven een lastige situatie. Hoe gaat jullie gezin daarmee om? Blijf naar elkaar luisteren en blijf naar mogelijkheden kijken. Er zijn al tal van mogelijkheden gestart om hulp te bieden, zo ook bij ons. De relatietherapie en mediation kunnen we bij Kruijff en Rijntjes nu ook realiseren via videobellen.

Scheidingsgolf verwacht

Er wordt gespeculeerd dat veel huwelijken zullen sneuvelen. Dat is voor ons ook niet prettig te horen, want dat betekent dat er meer kinderen in gebroken gezinnen zullen leven. Op termijn komen er dan nog meer samengestelde gezinnen, die op zichzelf al een uitdaging vormen. Nee, wij helpen liever om voor die tijd de kou uit de lucht te halen. Lukt dat echt niet, dan helpen wij bij zorgvuldig scheiden.

Eenvoudige boodschap

‘Let een beetje op elkaar’. De eenvoudige boodschap van onze premier, maar allesomvattend. We zitten met z’n allen in deze crisis en het helpt ons niets als we onredelijk zijn over wat we van elkaar willen. Tussen veel ex-partners is het vertrouwen dun, probeer in deze situatie vertrouwen op te brengen en vertel elkaar hoe het gaat. Op die manier kunnen jullie ook op elkaar letten en ontstaan er mogelijk mooie dingen.

Hebben jullie vragen over (partner-) alimentatie, omgangsregelingen of echtscheiding tijdens de coronamaatregelen? Neem gerust contact met ons op.