Open dag vragen stellen

Open dag in het kader van familierecht

[page_title]

 

Op 14 maart is de jaarlijkse dag van het familierecht. Daarom organiseren wij op vrijdag 15 maart van 10.00 tot 14.00 uur een open dag in ons kantoor in Schagen. Je bent deze dag zonder afspraak van harte welkom om je vragen te stellen over familierecht.

Wat valt er onder familierecht?

Onder deze rechtsvorm vallen onder andere zaken die te maken hebben met afstamming, geboorte, huwelijk en echtscheiding. Maar ook de verdragen over de rechten van het kind, de mens en het gezinsleven, zijn onderdeel van familierecht.

Wat doen Kruijff en Rijntjes met familierecht?

Als mediators hebben wij te maken met vele facetten van familierecht. Wij begeleiden uit elkaar gaande stellen bij het opstellen van hun scheidingsconvenant met alles wat daarbij nodig is, zoals een ouderschapsplan en berekeningen van kinder- en partneralimentatie. Hierbij is onze kennis van de bijbehorende wetten rond huwelijkse voorwaarden, ouderlijk gezag, erkenning en boedelverdelingen onmisbaar.

Ook bij conflicten in de familie

Tijdens familiemediation waarbij wij mensen helpen om oplossingen te vinden voor conflicten over de erfenis, zorg voor oudere gezinsleden,  partnerproblematiek, of conflicten in een familiebedrijf, is naast erfrecht ook het familierecht van toepassing.

Voorbeeldvragen:

  • Zijn jullie als mediators alleen in te zetten wanneer je ruzie hebt?
  • Wanneer mag ik het ouderschapsplan herzien?
  • Ik overweeg een scheiding, maar wat staat mij dan te wachten?
  • Hoe kan ik zonder ruzie het gesprek weer aangaan met mijn broer?

En vele andere vragen over familierecht en mediation mogen gesteld worden.

Verse koffie en thee

Op vrijdag 15 maart tussen 10.00 en 14.00 uur, zetten we een vers kopje koffie of thee voor je en mag jij je vragen stellen.

Je vindt ons kantoor aan Noord 112a, 1741 BG in Schagen (achter het woonhuis Noord 112).

Verhinderd?

Lukt het je niet om naar onze open dag te komen? Je mag altijd contact opnemen, een kennismakingsgesprek is namelijk gratis.