Relatie­therapie

Elke relatie kent natuurlijk zijn ups en downs, zeker als je wat langer bij elkaar bent. Maar als dit verder of dieper gaat of langer duurt, zit de kans erin dat je elkaar kwijtraakt in je relatie. Dit kan zich uiten in slechte communicatie, meer ruzie of ijzige stiltes, minder of geen intimiteit, verveling, vreemd gaan en geen respect of waardering meer hebben voor elkaar.

De vaste patronen binnen jullie relatie en de achterliggende gevoelens zijn vaak de grondslag van een groot aantal problemen.

Als je je hiervan bewust wordt en je komt er samen niet meer uit, zoek dan begeleiding en ondersteuning van een relatie therapeut. De ervaring leert dat het de therapie ten goede komt wanneer deze hulp in een vroeg stadium is ingeschakeld.

In gemiddeld 8 tot 10 sessies, waaronder ook twee individuele sessies, leer je meer over jezelf en over je partner. Hierdoor krijg je meer begrip in hoe je partner bepaalde situaties beleeft. Dit begrip is meestal de start van een nieuwe kijk op jullie relatie.

Soms is één van beiden hier nog niet aan toe. In het eerste gesprek kan ik jullie laten zien hoe relatietherapie werkt. Bovendien leren we elkaar dan kennen en kunnen jullie zien of ik de therapeut ben die bij jullie past.

Als relatietherapeut benader ik cliënten met respect, empathie en echtheid, zodat cliënten zich in alle vrijheid, vertrouwen en veiligheid kunnen uiten.

Overige dienstverlening