Scheiden of uit elkaar gaan

Scheiden of uit elkaar gaan

Scheiden of uit elkaar gaan

“Je kunt je scheiding vergelijken met je trouwdag. Dat nam ook veel tijd en voorbereiding. Dat was ook niet alleen eventjes een handtekening zetten.” Cijfers van het CBS geven aan dat 39% van de huwelijken tegenwoordig strandt. Terugkijkend had natuurlijk geen van de partners een scheiding voor ogen bij het ‘ja-woord’. Maar als één van beiden de relatie wil stoppen, of wanneer je samen besluit dat het zo écht niet meer gaat, zijn er nog veel dingen waar je het over eens moet worden voordat je echt gescheiden bent.

Ook als je uit elkaar gaat na samenwonen of geregistreerd partnerschap zijn er veel zaken te regelen. Zeker als je minderjarige kinderen en een koophuis hebt. Om al die zaken goed te regelen is het handig om de hulp van een mediator in te schakelen. Wij zijn onafhankelijk en onpartijdig en – in tegenstelling tot jijzelf – hebben wij met dit soort zaken dagelijks te maken. We begeleiden je van A tot Z. Oftewel van het ‘Nee-woord’ tot aan de handtekeningen.

Bij een (echt-)scheiding is het van belang om tot goede afspraken te komen over de zorg voor de kinderen, de verdeling van de boedel en de financiën, maar ook te bespreken wat de scheiding voor jullie betekent (heeft). Door inzicht in elkaars wensen en belangen, is het mogelijk afspraken te maken die lange tijd stand houden. De afspraken worden vastgelegd in een convenant (echtscheidingsovereenkomst). Wanneer er minderjarige kinderen zijn, wordt het ouderschapsplan hierbij gevoegd.

De voordelen van mediation

Plan nu een gratis kennismakingsgesprek

Contact Form Demo