Tarieven

Kosten Mediation

Het tarief per uur van mediation en daarbij behorende werkzaamheden is €165,00 excl. btw (€199,65 incl. btw), waarbij de kostenverdeling tussen partijen vrij is. Gebruikelijk is dat beide partijen de helft van deze kosten dragen.
Een mediation traject bestaat uit een aantal bijeenkomsten van zo’n anderhalf uur. Hoeveel bijeenkomsten er nodig zijn, hangt af van wat er speelt en wat er allemaal geregeld moet worden. De ervaring laat zien dat er gemiddeld minimaal 3 tot 5 bijeenkomsten nodig zijn.

Raad voor Rechtsbijstand en gesubsidieerde rechtsbijstand

Als u rechtsbijstand nodig heeft, maar u kunt dit niet betalen, kunt u aanspraak maken op gesubsidieerde rechtsbijstand. Deze bijdrage in de kosten heet een toevoeging. U betaalt, afhankelijk van uw inkomen en vermogen, een eigen bijdrage van €56,00 tot €112,00 (2021) voor de gehele mediation of u wordt vrijgesteld van kosten. De gesubsidieerde rechtsbijstand is persoonlijk en kan dus ook voor één van de partijen gelden, terwijl de andere partij niet in aanmerking komt.
Gesubsidieerde mediation is er om mensen te helpen die het écht nodig hebben. De Raad kijkt bij het beoordelen van de aanvraag dus ook naar de reden waarom u gesubsidieerde rechtsbijstand aanvraagt. Daarnaast wordt uw inkomen en vermogen gecontroleerd. Kijk op de website van de Raad voor meer informatie.

Kosteloos kennismaken

U wordt altijd in de gelegenheid gesteld om kosteloos te komen kennismaken. Voor een kennismaking nemen wij een half uur de tijd. Het is mogelijk om aansluitend aan te vangen met de mediation of een vervolgafspraak te plannen op een later moment. Natuurlijk mag u na de kennismaking ook afzien van een volgende afspraak.

Overige kosten

Indien we een afspraak maken op een locatie, anders dan onze praktijk in Schagen of Haarlem, kan het zijn dat we reiskosten of kosten van een te huren locatie aan u doorberekenen.
Ook indien het inschakelen van derden noodzakelijk is, zullen we de kosten doorberekenen.
Dit zullen wij uiteraard van tevoren met u bespreken.

Alimentatie berekening

De alimentatie berekening behoort bij de gehele echtscheiding en wordt in het mediationtraject meegenomen. Het is ook mogelijk om alleen een alimentatieberekening te laten doen, wanneer u bijvoorbeeld al langere tijd gescheiden bent of helemaal niet gehuwd bent geweest.

Het tarief voor een alimentatieberekening is €103,30 excl. btw (€125,00 incl. btw) per berekening, met uitzondering van ondernemers of wanneer er sprake is van een samengesteld gezin.
In dat geval is het tarief € 161,15 excl. btw (€195,00 incl. btw).
Neem gerust contact op indien u vooraf wilt afstemmen wat u kunt verwachten.

Persoonlijk coaching, Assertiviteitstraining, Relatietherapie en Loopbaanbegeleiding

De tarief van de verschillende trajecten die mogelijk zijn, zijn het beste toe te lichten in een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het kennismakingsgesprek is kosteloos en er wordt ongeveer 30 minuten voor ingepland.
Daarnaast zou het kunnen zijn dat een deel van de kosten door de zorgverzekeraar wordt vergoed.
Neem voor het maken een afspraak contact op met onze praktijk.

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het helpt je om heftige emoties uit het verleden te verwerken, bijvoorbeeld bij PTSS (posttraumatisch stresssyndroom).
Het tarief van EMDR therapie is € 103,31 excl. btw (€125,00 incl. btw).