Vakantie de druppel?

Er schijnt een trend te zijn in het aantal scheidingen per periode in het jaar. De perioden waarbij de vakantie de druppel is en een piek in aanmeldingen ontstaat, zijn januari en september. Zowel de kerstdagen als de zomervakantie lijken een toets moment.

Loopt al niet zo lekker

Als jouw relatie niet zo lekker loopt, maar je twijfelt, is het niet vreemd om tijdens een gezamenlijke vakantie te onderzoeken hoe je er nu eigenlijk in zit. Het zou helemaal mooi zijn als jullie de tijd met elkaar kunnen besteden aan goede gesprekken en zo samen kunnen onderzoeken welke kant het op gaat.

Open en eerlijk

Het beste is toch om open en eerlijk te zijn naar elkaar. Wanneer je partner geen idee heeft van jouw twijfels of zorgen en later merkt dat de vakantie de laatste ‘test’ was, is dat extra pijnlijk. Juist omdat er in die situatie vaak geen weg terug is.

Waar ging dit mis?

Dagelijkse routine, opgroeiende kinderen, drukke baan, gezondheidsproblemen… zo maar wat redenen waardoor mensen de verbinding in een relatie verliezen. Als je het gevoel krijgt niet meer verbonden te zijn, probeer dan heel concreet voor jezelf te achterhalen wat je behoefte is; wat mis je en wat zou je willen?

Hoe krijg je die vlam weer aan?

Leuk is het niet om te horen dat je partner minder gelukkig is dan je denkt, maar het is ook een kans! Goed aan elkaar aangeven wat je nodig hebt of wat je graag van de ander zou willen, helpt jullie naar een relatie waarin jullie allebei gelukkig kunnen zijn.

Scheiden of blijven

Is de vakantie de druppel of is er nog genoeg om mee verder te gaan? Veel stellen weten het niet. Het is ook een groot besluit, waarvan je niet goed kunt overzien wat de gevolgen zijn. Dat maakt het spannend. Bij ons is het mogelijk om te onderzoeken wat bij jullie past door te starten met relatietherapie. De inzichten die jullie hier samen opdoen, zullen jullie helpen een goed besluit te nemen, want scheiden kan altijd nog!

Geïnteresseerd naar de mogelijkheden? Neem dan hier contact met ons op, we helpen graag!