Voorjaarsopruiming

Voorjaarsopruiming

De lente is echt op gang gekomen en het groen schiet uit de grond. De bloemetjes bloeien en de vogels zingen hun concert, heerlijk! Deze omstandigheden roepen een opruimwoede in mij op en ik geef mij er graag over aan een voorjaarsopruiming.

Opgeruimde werkplek

Bijna 10 jaar werken wij vanuit onze praktijk en in die 10 jaar hebben we heel wat rommel verzameld. Onlangs werd een nieuwe vloer gelegd en dan moet alles eruit. Hét moment voor een voorjaarsopruiming. En als alles dan een keer door je handen is gegaan en een nieuwe plek heeft gekregen, geeft de ruimte weer energie.

Opruimen in je relatie

In een relatie verzamel je, naast mooie ervaringen, ook rommel. Wanneer de relatie al een poosje duurt kan dat best opstapelen. Opruimen van de rommel vindt plaats in bijvoorbeeld een woordenwisseling. De zaken die je dwars zitten, gooi je eruit en hopelijk pakt de ander het op om er ook iets mee te doen.

Geparkeerd of opgeruimd?

Maar is het wel opgeruimd…? We kennen allemaal wel die doos met spullen die klaar staat om weggebracht te worden, alleen gebeurt dat laatste niet gelijk. De doos staat dagen, of misschien zelfs weken in de gang. Het is niet echt opgeruimd of opgelost.

Heldere communicatie

Wil je in je relatie wel echt opruimen? Zorg er dan voor dat je helder met elkaar communiceert. In een woordenwisseling roep je soms wat uit emotie, maar wat wil je nu echt? Een paar tips:
– Vertel wat jij wilt of bedoelt, niet wat je denkt dat de ander moet doen
– Probeer kort en bondig te zijn
– Stel vragen als je je iets afvraagt, vul niet een antwoord in
– Luister echt naar elkaar (lijkt logisch, maar is best moeilijk…)
– Probeer bij een verschil van inzicht je voor te stellen hoe het voor de ander is

Blijven inzetten

Geen relatie blijft vanzelf goed. Er zal altijd een moment zijn waarop je voor een uitdaging komt te staan. Laat in dat de geval de communicatie niet jullie uitdaging zijn, dan is de helft van jullie probleem al opgelost!

Kom je er samen niet uit, dan helpen wij graag! Vul het contactformulier in en we nemen zo snel; mogelijk contact met je op.