Mediation scheiden Kruijff en Rijntjes vreemdgaan

Vreemdgaan

[page_title]

Eén van de meest voorkomende en ook pijnlijkste reden voor scheiden is ‘vreemdgaan’. Er is geen vertrouwen meer in elkaar en er zijn veel verwijten over en weer. Zo ook met Tom en Jessica.

Geschaad vertrouwen

Als blijkt dat Jessica al twee jaar stiekem een relatie heeft met een docent op de school van hun twee kinderen, valt de wereld van Tom in duigen. Er is volgens hem maar een uitweg; scheiden. Ze besluiten onze hulp in te schakelen.

In gesprek

Bij ons aan tafel komen alle verwijten naar voren, die Tom tot nu toe nog niet heeft uitgesproken. Zij belooft in tranen dat het niet meer zal gebeuren maar in de praktijk loopt dat toch anders… Omdat het op deze manier ook lastig is om te komen tot goede afspraken voor de kinderen pakken wij het wat anders aan.

Andere aanpak

Bij de eerstvolgende bijeenkomst, nodigen wij Tom en Jessica uit om alle zaken en gevoelens, waarmee ze nog worstelen, naar elkaar uit te spreken. Hoewel dat voor beiden niet makkelijk is, helpt het wel. Wij zijn er om het gesprek te begeleiden en eventueel, als dat nodig is, een time-out te nemen.

Inzicht en begrip

Nu kan zij uitleggen hoe eenzaam zij zich heeft gevoeld en hij luistert. Hij kan vertellen hoe druk en veeleisend zijn werk is en dat hij misschien wordt ontslagen en ook zij luistert. Helaas, scheiden doen ze daarna toch, maar met net wat meer begrip voor elkaar. Scheiden gaat bij Kruijff en Rijntjes vaak net even anders, met hoor en wederhoor, zoals bij Tom en Jessica.