De zomervakantie

De zomervakantie is begonnen en de verdeling ligt hoogstwaarschijnlijk al ver achter jullie. Waar eerst werd gedacht dat het vooral eerlijk zou zijn om de vakantie te delen in ieder 3 weken, wordt daar nu door ouders vaak anders over gedacht.

Wens van de kinderen

Voor kleine kinderen is drie weken best lang om de andere ouder niet te zien. Natuurlijk is het leven anders, wanneer je ook echt drie weken weg bent en is er nu ook de mogelijkheid tot videobellen. Het gevoel dat de andere ouder voor een kind binnen bereik is, is belangrijk. Wij pleiten altijd voor een open communicatie, ook gedurende de zomervakantie. Wanneer contact tussen jullie lastig is, kunnen jullie voor de kinderen een vast moment afspreken. Op die manier ben je ingesteld op een contactmoment en kun je daarna weer loslaten en genieten van je vakantie.

Vrijheid om er samen uit te komen

Wanneer 3 om 3 jullie niet past, hebben jullie alle vrijheid om samen tot een andere verdeling te komen. Vergeet daarbij de wens van de kinderen niet! Tegenwoordig komen ouders vaak uit op een verdeling van 1-2-2-1. Dan begint de vakantie bijvoorbeeld bij de moeder, zijn ze vervolgens 2 weken bij de vader, hebben ze daarna weer twee weken met de moeder en sluiten ze de vakantie bij vader.

Op zomervakantie gaan

We horen ook wel dat het voor kinderen ‘veel’ is om twee keer op zomervakantie te gaan, zeker als dat twee keer drie weken is. Er is dan nauwelijks tijd om thuis te chillen of om tot rust te komen na het schooljaar en uitgerust aan een nieuw jaar te beginnen. Ook hier geldt; ga in gesprek met elkaar en de kinderen, zodat de zomer voor iedereen een leuke tijd is.

Kun jij flexibel zijn?

Wat als een kind vlak voor de vakantie aangeeft het anders te willen, hoe flexibel zijn jullie dan? Als er vooraf over gesproken is en er is geboekt, ligt de vakantie redelijk vast. Afspraak is afspraak natuurlijk,  maar is het misschien iets voor volgend jaar? Kinderen ontwikkelen, wensen veranderen… communicatie is alles!

Is juist die communicatie de uitdaging? Dan zijn wij er! Neem contact op en we helpen je graag!